skip to main | skip to sidebar

dilluns, 26 de març del 2012

Consells d'ús ITE-fàcil i novetats


Ús d'ITE-fàcil amb tablet:
 
Hem acompanyat un client a fer una ITE d'un edifici de PB+3 i 7 habitatges amb un iPad i una tablet Android, fent servir l'smartphone com a router (procés anomenat tethering) i n'hem tret les següents conclusions.


- Android vs iPad: de moment Android és el millor sistema per treballar amb ITE-fàcil. Perquè al seleccionar l'opció de triar un fitxer  (per afegir les fotos) tenim l'opció de seleccionar la càmara i fer la foto. Apple no permet fer això, i a més a més, amb Safari ni tant sols tenim l'opció de seleccionar el fitxer. 
Una opció que hi ha és instal·lar una aplicació que es diu ICAB i que permet seleccionar fitxer. Una altra opció és instal·lar un altre navegador (p.e. Opera) que si que permet triar fitxer. Però haureu de fer la foto, i després navegar per les carpetes per localitzar la foto.

- A l'hora de fer les fotografies, baixeu la ressolució de la càmara. Més de 1Mp fa que la pujada de les fotos sigui massa lenta i de vegades triga tant en pujar-les que no les podreu pujar.
Amb 1Mp és suficient per imprimir les fotos a l'informe.
Pel mateix motiu, quan hi ha l'opció de carregar vàries fotos, carregueu-les d'una en una.

- Hem pogut comprovar la comoditat i tranquilitat que suposa recollir tota la informació i tenir-la a punt quan arribem al despatx. Es van crear 6 fitxes de deficiències deixant pel despatx la descripció detallada de la  patologi, i no havent de perdre temps preparant la fitxa i buscant la foto. 

Conclusió final:
L'ús d'ITE-fàcil permet agilitzar el procés de recollida de dades, introduïnt les fotos i les dades de l'edifici en el mateix moment de la inspecció. En 2h:30 min hem realitzat l'inspecció i hem avançat un 70% de la feina de redacció de l'informe. El 30% restant és la feina que s'ha de fer al despatx, com redactar la descripció detallada de l'edifici i de les deficiències, cosa que no hem fet en el moment de la inspecció per la incomoditat que suposa escriure un text llarg amb una tablet.
Aquesta ITE, haurà suposat unes 4h de feina sumant el temps destinat a la inspecció i a la redacció de l'informe. 


Actualitzacions i millores d'ITE-fàcil:



Després d'haver estat tot el mes reunits amb arquitectes i aparelladors per presentar ITE-fàcil, i escoltar les diferents aportacions us presentem les millores que estem realitzant:

- Recomanacions: de moment no és obligatòria la inclusió de recomanacions a l'Informe, però en qualsevol moment l'Agència de l'Habitatge obligarà a introduïr-les.
Hem decidit incloure la possibilitat d'afegir les recomanacions a l'informe, sempre a criteri del tècnic redactor. En aquest sentit estem incloent un seguit de recomanacions de manteniment comuns perquè pugueu seleccionar i afegir les que considereu oportunes. En el moment de generar l'informe tindreu l'opció d'escollir si les voleu incloure o no.
- Peus de foto: estem modificant el programa per poder-los editar.
- Traducció:  Properament estarà a punt la traducció al Castellà, per poder utilitzar ITE-facil per tot l'Estat.


Aquestes millores estaran enllestides a principis d'abril. Les anireu descobrint a mida que les implementem.

Altres millores en curs, són:
- Deficiències: llista de deficiències tipus, de manera que durant la inspecció puguem seleccionar de la llista i deixem la redacció i descripció detallada per quan estem al despatx.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada